Anwar janji minyak RM2 seliter – utusan – 4.8.08

Advertisements

14 responses to “Anwar janji minyak RM2 seliter – utusan – 4.8.08

  1. melayusjati

    mamat ni takat berjanji memang pandai. dari duluuuuuuuu lagi pandai berjanji.

    masa debat itu hari pun bagi idea macam budak sekolah tadika. buat malu je.

    katanya sanggup berdebat dengan semua pakar-pakar ekonomi, tapi, idea pun macam budak kecik. bebudak spm belajar ekonomi asas pun tergelak-gelak dengar idea dia.

    takat nak turunkan minyak je pandai, nak bangunkan negara?

    jual negara bolehla.

  2. Melayu sejati ni skolah sampai darjah 6 jer ker? Bodoh yg xbleh di ajar. Kalo x blaja ekonomi lg, g skolah balik..bodoh nyer melayusejati..

  3. melayusjati

    pengganaz ni apala punye bengap.

    mana satu idea dia yang bagus sangat tu.

    aku rasa pengganaz ni pandai sastera je la. macam idola dia jugak. dia tu setakat deg sastera je. tu sebab idea pasal ekonomi macam katun.

    pengganaz, cuba ko bagi tau idea mana yang hebat sangat??

  4. melayusejati, aku rasa ko xtgk debat ari tu or ko x paham bahasa melayu yg disampaikan oleh DSAI..mungkin..ko lebih paham kata-kata nodin kadi bcoz ko ni budak btn kan?..tu pasal la bengap..lainkali kalu surf internet jgn asyik carik laman lucah jer ooiii..cuba baca skit pasal politik…2 point dari DSAI digunakan oleh KERAjaan Bodohlah..aper 2 point tu?…Lu carik ler sendri..aku bukan bdak sastera k…utm xda sastera bro.

  5. melayusjati

    pengganaz ni lembab la. rasanya pengganaz yang banyak tengok laman lucah. tak terpikir nak tengok laman web tu.

    pengganaz pun x tau apa point pak nuar bagitau. suka berdalih-dalih macam idola dia juga.

    pengganaz ni budak UTM rupanya. tapi rasanya dia la satu2nya budak UTM yang lembab. rasanya tak lama lagi kena tendang la tu.

    Point yang pak nuar bagi tu semua orang dah pakai. kerajaan dah pakai lama dah. Tak payah la tunjuk glamer dengan idea yang memang orang dah pakai lama dah.

    bagi tajuk gempak, “hari ni bentuk kerajaan, esok turun seluar, eh minyak.” ingatkan ada la idea yang hebat sangat. rupanya idea recycle.

    dah la tu. orang tak pakai idea tu sebab masa tak sesuai. pak nuar cakap punye belit macam idea tu orang belum pakai lagi.

    idea hamPAS macam tu pun ada orang nak terlopong ternganga percaya macam pengganaz ni.

    apa punye lembab la mamat ni.

  6. penulis_cyber

    kalu kerajaan dah pakai, tak ada gunalah anwar jadi pm? jadi senang duduk kat amerika jadi pensyarah.

    lepas tu nasihat kerajaan.
    dan kerajaan pun pakai saranan…tapi saranan sapa yang tiru dan ditiru?

    macam kerajaan bodoh sangat dan anwar paling bijak.

    sekarang apa nak jadi? dah turun ke RM2 seliter ?

    kenapa macam lari janji asal ni?

    mgkin baru cerdik atau baru kira guna ilmu matematik?

    ye lah sastera utk bercakap bolehlah…. berbunga bunga.

    nak memerintah kena telus jujur….baru boleh ..

    pandai bercakap bukan ukuran pandai memerintah.

    pandai mengkelentong adalah….

  7. korang ni senang jer kena tipu dgn umno yg kemeLAYUan tu…dpt duit jerr skit da ilang akal xbleh berfikir…2 point yg diberi DSAI KERAjaan akan gunakan pd budget 2009 ogos nanti…memang DSAI pemimpin yg telus dan jujur…korang nak menafikan nya..banding kan dgn mana2 mintiri kabinet bodohlah..DSAI much better la…Cukup la tok nenek korang jerr kena tipu dgn belit umno@british…keluar la skit dari bawah tempurung tu..kat luar ni dunia lebih luas lg…bukan setakat idup meLAYU jerr…

  8. macamana la korang bleh kata KERAjaan bodohlah ni cerdik?..apa agak nyerr kecerdikan KERAjaan BODOHLAH ni? xpaham btol aku. DSAI nak turun kan harga minyak supaya inflasi juga turun pun korang x sokong..korang dpt syer ker dlm projek koridor BODOHLah tu..brapa persen bro?

  9. melayusejati n penulis_cyber memang barua umno la..dah la bodoh..kene lg la bodoh dgn UMNO. Lainkali sebelum tulis ape2,pikir dulu.jgn main hentam je.korg tau ape?bape byk UMNO suap korg smpi buta babi?korg ni memang lahanat nk mampos la. jadilah anjing UMNO selama-lamanya.

  10. penulis_cyber

    Mana boleh politik marah marah macam ni, setakat nak membabi dan mengkhinzirkan orang memang senang….

    tapi nak bertaubat tu kena fikir juga.

    Nak sokong sapa 2 ikut suka oranglah… jangan dok membabi dan menganjingkan orang jer.

    Oh lupa, fanatik PKR memang mcm tu.

    Tak percaya tengok sahaja Amin Iskandar, perkataan jenis carut marut memang kegemaran dia.

    Polis pun digelar anjing…

    Yg buat komen ni peminat dia ke dia sendiri ?

    Bila nak buat konsert lagu jilat lagi ? nanti buat lagu liwat pula hehehehe….

    Jangan marah nanti kena jual !

  11. minta maaf..mencarut adalah luahan perasaan…tidak melanggar hukum tabie manusia..sesiapa pun bleh mencarut..cam tak biasa lak korang nie..pdrm memang anjing umno…persamaan nya ialah..dua2 suka rasuah..tupasal bleh disuruh2…lu pikir la sendri..cemana dadah yang dirampas bleh hilang…dlm tahun ni jer 4 kes..selangor (1)..N9 (1)..Melaka (1)..johor (1)..kadang2 anjing pun lebih baik dari pdrm ni..maaf sekali lagi..pengalaman bersama pdrm mengajar aku erti kedewasaan….

  12. melayusjati

    pengganaz dan mr_wunan memang dah “terliwat” dek anwar dengan janji-jani hamPAS dia tu.

    sedarlah wei…anwar tu berjanji je pandai. dia memang bengap ekonomi. orang bengap je yang percaya janji-janii bengap dia.

    hari ni 8/82008, anwar kata ok untuk “memeluk islam’.

    ini satu lagi menunjukkan anwar ni memang x guna. sepatutnya x boleh bincang langsung. DEMI KUASA, dia boleh kata ok.

    ape ke bodohnya orang yang menyokong anwar ni. x nampak-nampak mamat ni memang penjahanam, pengkhianat, perosak, agama, bangsa, dan negara.

    untuk mr_wunan – bukan aku jadi anjing. TAPI KO JADI ANJING ANWAR. MASUK JE DALAM PERUT KO APE YANG DIA KATA. PAKAI LA OTAK SIKIT WEI…..BUKAK MATA.

    untuk pengganaz – PDRM buat kerja dia. apalah agaknya pengalaman ko ngan PDRM. Diorang tangkap orang jahat. aku rasa ko ni orang jahat la. BUKAN JE JAHAT, BAHKAN BEBAL. INILAH ORANG MELAYU KATA ‘BODOH, JAHAT DAN SOMBONG”.

    esok ada perhimpunan delam bgn majlis peguam. aku nak tengok berapa banyak orang PR dalam ni.

    eh..ko dah baca ke belum statement DAP pasal forum ni?????

  13. melayusejati…”penjahanam, pengkhianat, perosak, agama, bangsa, dan negara”…menuduh biar ada bukti dan fakta..kalu hanya cakap sedap mulut..aku mmg xda rasa nak layan ko lg…sbb ko mcm hamid albab..ckp xpakai otak or ko ni mcm shabery chik dlm debat tu pun ada skit2..ckp org umno ni semua sama jer..anwar itu la..ini la..bila suruh buktikan.. xda..kalu anwar tu seperti yg org umno tuduh..naper x g repot kat pdrm..bwk bukti ko tu skali..aku pun xmo pemimpin yg seperti ko tuduh tu…ckp2 ko ni kan..da muak aku dgr kat btn..sema ckp jerr..dan pasal forum bar council tu..ko kena baca habis dan paham kan betul2 apa yg DSAI ckp..jgn amik setengah jer cam tv3 1/4.

    aku rasa cukup la komen aku stakat ni. aku pun rasa xmo msk sini lg..aku masih mencari penyokong umno yg boleh berhujah dgn fakta dan bukti..bukan stakat menuduh dgn air lior jerr bro…

  14. penulis_cyber

    pengganaz : calon seterusnya nak kena sumbat dengan akta ISA ?

    jgn hina orang nanti Allah akan hinakan kita.

    Bukanlah kejahatan itu dari Islam tetapi ada orang Islam itu jahat kerana tdk ikut Islam.

    Begitu juga bukan semua polis mcm tu, tetapi ada polis terpesong imannya namun tidak semua.

    Pengalaman saya bersama diorang, mereka manusia macam kita juga… Ketawa sedih ada perasaan, ada anak bini dan sanak saudara…

    Cuma aku tak faham, kenapa orang baik tak kena ditangkap polis ? yang jahat jahat saja kena masuk lokap?

    jgn kiralah para Nabi diorang darjat tak tercapai oleh kita.

    lagi lagi orang yg kata mencarut itu luahan perasaan. Piraahhhhhhh…..agama mana ajar tak tahulah.

    Kecuali agama hak asasi manusia guna kitab syaitan.

    Azubulillah minassyaitannirrojim……..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s