Sumpah Saiful cabar kewibawaan mahkamah? – Malaysiakini

Advertisements

3 responses to “Sumpah Saiful cabar kewibawaan mahkamah? – Malaysiakini

 1. Saiful atau Anwar yang cabar kewibawaan mahkamah?

  Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim, sepatutnya mengemukakan segala dakwaan atau keterangan di mahkamah dan bukan di tempat awam serta disiarkan media, kata Setiausaha Agung, Persatuan Peguam Syarie Malaysia, Musa Awang.

  Beliau berpendapat tindakan Mohd Saiful bersumpah laknat seolah-olah tidak menghormati dan mencabar kewibawaan insitusi mahkamah, demikian menurut laporan Bernama.

  Cuma hendak tanya siapa yang sebenarnya yang tidak menghormati dan mencabar kewibawaan mahkamah?!!!!

  Kessalahan ini sepatutnya diletakkan di atas DSAI kerana beliaulah yang mula-mula sekali mempertikaikan kewaibawaan mahkamah…

  1. Sidang akhbar demi sidang akhbar yang dibuat bagi meyakinkan rakyat bagi menolak dakwaan Liwat beliau… Satu persatu kenyataan di buat DSAI yang sebenarnya menghakis keyakinan sistem keadilan negara… perkara inilah yang mencabar kewibawaan mahkamah.

  2. Bukan sahaja tidak menghormati undang-undang negara ini bahkan membuat tindakan bacul.. kononnya dia akan dibunuh.. sehingga lari dan menyembunyikan diri di kedutaan Turki.. tetapi sehingga kini beliau bebas berkeliaran..boleh berceramah di mana-mana dan bertanding pula dalam pilihanraya!

  3. Kemudian mengadu pula pada ‘big brother’ Amerika dan sekutunya supaya campur tangan dalam kes liwat… Ini maksudnya tidak percaya kepada sistem kehakiman negara…

  4. Kemudian mengeluarkan laporan perubatan yang sepatutnya menjadi perkara sulit bagi setiap pesakit…. berapa banyak pelanggaran hak asasi manusia, hak peribadi pesakit yang telah dibuat demi DSAI…

  5. Selepas itu pula, apabila pihak berkuasa meminta beliau memberikan kerjasama untuk siasatan dan diminta untuk menyerah diri di balai Polis, beliau ingkar…. beliau sengaja menggunakan cara yang sukar bagi memaksa polis menangkap beliau..

  Semuanya ni sebenarnya menghina dan mencabar kewibawan mahkamah bagi mendaulatkan keadilan undang-undang di negara ini…

  Jika Mohd Saiful dianggap cabar kewibawaan mahkamah sekali maka DSAI telah cabar kewibawaan mahkamah beribu kali banyaknya..

 2. penulis_cyber

  Anwar sebenarnya yang telah mencabat bukan sahaja mahkamah bahkan seluruh sistem perundangan termasuk polis, tentera ( akuan sumpah RPK ) dan PM , TPM…

  Apakah ‘kuasa ghaib’ di belakang Anwar begitu kuat ?

  Adakah kerajaan teragak agak bertindak kerana Anwar ada big daddy dari ‘amerika’?

  Kebijaksanaan kerajaan tentu lebih dari kebijaksanaan Anwar dan Amerika, dan tentunya kebijaksanaan ahli ahli hubb pada Allah lebih dari segala apa yang bijak di dunia.

  Kerana mereka dikurniakan fikiran yang jelas dan mengatasi musuh musuh Allah ….

  Mari kita ‘P44’ Anwar ; pukul mati mati ( P:pukul, 4 : mati – ikut bahasa cina ) di sana….agar terhalang anak didik amerika menjadi PM di negara kita…

  Say No To Anwar !!!!

 3. Mahkamah sivil akan pakai ka sumpah saiful tu sebagai bukti? dulu umi hafilda pun sanggup bersumpah waktu kenyataan umum ttg tuduhan DSAI pada mlm pilihan raya 98 satu negara tengok dia depan tv aibkan abg kandung sendiri..skrg saiful plak sblm penamaan calon..tapi dia aibkan maruah diri sekali maruah agamanya! PELIK TAPI BENAR..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s