PM minta Anwar tunjuk senarai MP-MALAYSIAKINI

PM minta Anwar tunjuk senarai MP
Sep 16, 08 6:57pm
Perdana Menteri berkata Datuk Seri Anwar Ibrahim mesti tunjukkan jika beliau ada senarai 31 ahli Barisan Nasional yang menyertai Pakatan.

“Kalau dia (Anwar) ada (senarai 31 ahli Parlimen) dia boleh beritahu, biar semua rakyat tahu, biar semua pengundi tahu apa yang telah dia lakukan kepada calon-calon mereka (pengundi),” kata Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Abdullah berkata beliau tidak akan mengadakan pertemuan dengan Anwar untuk berbincang kerana “kalau dia jumpa saya pun nanti mungkin dia buat cerita yang lain.”

“Nanti dia kata saya telah setuju tentang itu, tentang ini. Itu adalah tujuan dia mempopularkan diri dia. Saya tidak perlu jumpa dia,” kata dalam sidang akhbar di majlis penyampaian dermasiswa dan sumbangan Hari Raya Aidilfitri di Kepala Batas hari ini.

Menurut perdana menteri, surat yang diterimanya dari Anwar yang juga ketua pembangkang semalam, bukannya berhubung peralihan kuasa., demikian menurut laporan Bernama.

Katanya, surat itu adalah berkaitan dengan situasi dalam negara dan perkara-perkara umum.

“Tidak ada satu surat pun yang dihantar yang berkaitan dengan pemindahan kuasa. Dia (Anwar) hantar surat tentang hal-hal umum yang berkaitan dengan situasi dalam negara,” katanya.

Di Kuala Lumpur, Anwar hari ini berkata telah menghantar surat kepada Perdana Menteri semalam untuk mengadakan pertemuan bagi membincangkan proses peralihan kuasa secara aman setelah Pakatan mempunyai cukup bilangan ahli Parlimen untuk membentuk kerajaan baru.

Abdullah meminta semua pihak memberi perhatian kepada perkara yang berkaitan dengan urusan dan tanggungjawab seharian, dan bukannya sibuk dengan urusan yang memperlihatkan ketidakstabilan politik negara.

“Lebih baik beri perhatian kepada hal-hal yang berkaitan dengan pekerjaan, perniagaan dan tanggungjawab kita yang dilaksanakan sama ada di sektor awam mahupun swasta,” katanya.

Anwar ketika ditanya pemberita mengenai rancangannya untuk mengambil alih pentadbiran negara hari ini (16 September) seperti yang digembar-gemburkannya, beliau mendakwa kelewatan itu adalah kerana beliau mahu berbincang dengan perdana menteri terlebih dahulu.

Advertisements

2 responses to “PM minta Anwar tunjuk senarai MP-MALAYSIAKINI

  1. ok, semua pi buat kerja masing2. Tok sah dok kalut dgn benda2 mengarut ni…

    Demang teringat hal budak2 yg ‘tak boleh nak bergerak langsung’ dalam rumah selepas menonton cerita hantu (VCD). Leceh betul. Nak masuk bilik, takut, nak ke tandas takut… Last-last, Demang humban VCD tu dlm tong sampah.

  2. VCD berhantu kena buang…jdi badi susah…hehe

    orang ‘jadi hantu’ macam orang itu – kata FT – adalah orang tdk kisah.

    asalkan orang terkena dgn ‘lakonan hantunya’…

    mari kita ‘bakar kemenyan’ baca ayat quran usir hantu ni …

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s