Penulis blog AS dedah Anwar ‘alat’ CIA

Oleh MOHD. ASRON MUSTAPHA
mohdasron.mustapha@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 10 Julai – Selepas dilaporkan tunduk kepada pelobi Yahudi dalam isu Palestin, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim didakwa pula sebagai ‘alat’ kepada agensi perisik Amerika Syarikat iaitu Agensi Perisikan Pusat (CIA).

Lebih menarik dakwaan itu bukannya dilemparkan oleh tokoh tempatan tetapi didedahkan sendiri oleh penulis blog terkenal di New York, Elaine Meinel Supkis melalui artikelnya, CIA and Mossad want Anwar Ibrahim assassinated.

Penulis tersebut yang mengaku sering berbalas e-mel dengan Anwar mendakwa, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu merupakan alat ciptaan CIA bagi menjaga kepentingan dan perancangan sulit negara kuasa itu di Malaysia.

“Anwar bukan ejen tetapi alat yang dicipta oleh CIA. Senarai rakan-rakan membuktikan segalanya dan mereka merupakan ejen CIA yang menyamar (Anwar is a CIA creature. That is, he is not an ‘agent’ but rather, a ‘tool’. His list of buddies proves this: they are all undercover CIA),” katanya seperti yang dipetik dalam blog, Culture of Life News.

Pendedahan oleh Meinel Supkis itu dibuat selang sehari selepas Presiden Trevino Strategies and Media Inc., Joshua Trevino mendakwa, Anwar membiayai program temu bualnya dengan Cable News Network (CNN) baru-baru ini.

Temu bual tersebut dakwa Trevino, terpaksa dilakukan dalam usaha Anwar – yang diketahui mempunyai hubungan rapat dengan ramai kelompok Yahudi – meyakinkan kembali para pelobi Yahudi tersebut bahawa beliau bukannya anti-Yahudi.

Dalam pada itu, tambah Meinel Supkis dakwaan bahawa ketua pembangkang itu merupakan alat kepada CIA, turut disokong oleh kenyataan rakan rapat Anwar sendiri iaitu Paul Wolfowitz.

Menurutnya, Wolfowitz yang juga bekas Presiden Bank Dunia dilaporkan sebagai berkata: “Apa yang dilakukan oleh Anwar (kenyataan anti-Yahudi) salah tetapi memikirkan bahawa beliau sedang berjuang untuk dirinya serta karier politik selepas dilabelkan sebagai boneka Yahudi, kecuaian itu perlu diperbetulkan.”

Meinel Supkis yang merupakan penentang kepada penguasaan Yahudi di Amerika Syarikat dalam tulisannya itu menyatakan, tiada yang lucu dan membanggakan menjadi seorang alat kepada CIA yang juga dakwanya turut dikuasai oleh pelobi Yahudi.

“Saya harap dia tidak menjadi mangsa kepada operasi ini. Anwar merupakan seorang pemimpin yang karier politiknya sudah tertutup tetapi terus dipaksa oleh Yahudi yang mempunyai kepentingan,” katanya.

http://www.utusan.com.my/

4 responses to “Penulis blog AS dedah Anwar ‘alat’ CIA

  1. Ini lagi tomahan terhadap annuar.selain yang tertulis apa lagi bukti maujud yang ada?Pakatan rakyat bila mengeluarkan kenyataan salah laku pemimpin umno ,turut dibuktikan dengan dokumen dan asas yang tidak mudah untuk dinafikan.

  2. abdullah ansary

    saudara ini berita ini memang benar tetapi sudah lapuk. Sememangnya inilah punca utama dr m meletup apabila sudah ada bukti anwar khianat negara (terutama apabila sudah jelas semua keputusan MTEN masa itu sampai washington realtime). kalau tah kenapa walaupun dr m tahu perangai anwar bi- sexual awal lagi tapi masih membiarkan…

  3. Tuan Editor,
    Anwar Ibrahim nak jadi PM – NUT. Akan jahanam Negara yang kita cintai ini.
    Wahai Anwar dan croni cronin engkau, selesaikan dulu kes engkau yang dituduh meliwat tu. Dah selesai dan terbukti engkau tak bersalah, baru lah aku akan menyokong kau.
    ALLAH melaknati sesiapa yang bersekongkol dengan sesiapa yang berperangai membelakangi Nabi Muhammad.
    Pemimpin pemimpin dibawah Datuk Najib bertungkus lumus siang dan malam demi untuk memajukan negara, tetapi Anwar dan lain lain dalam PKR bertungkus lumus nak dapat kan jawatan Datuk Najib.
    Apa kebaikan dan kemajuan yang dibuat olih Anwar Ibrahim, Azmin Ali, Nik Aziz, Kit Siang. satu apa pun aku tak nampak.
    Semoga ALLAH menunjukan mereka mereka yang telah sesat ini kejalan yang benar dan diredhai. Aminnnnnn

  4. My relatives all the time say that I am wasting my time here
    at net, except I know I am getting experience daily by reading thes good posts.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s