Masalah curi tulang penjawat awam tidak serius – KSN

02/08/2010 6:43pm

KUALA TERENGGANU 2 Ogos – Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan berkata, masalah ”curi tulang” dalam kalangan penjawat awam tidak serius dan hanya berlaku sekali-sekala.

“Di kalangan 1.2 juta penjawat awam mungkin ada sekali sekala tidak melaksanakan apa yang patut dilaksanakan tetapi ia (masalah curi tulang) tidaklah serius,” katanya kepada pemberita, di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas mengenai penubuhan dua pasukan pemantau dari Jabatan Perkhidmatan Awam dan pejabat Ketua Setiausaha Negara bagi mengesan sesetengah penjawat awam di Putrajaya yang didakwa orang ramai banyak membuang masa di lokasi-lokasi tertentu di pusat pentadbiran kerajaan persekutuan itu.

Mohd Sidek berkata, penubuhan skuad pemantau warga perkhidmatan awam itu juga tidak perlu jika masing-masing tahu menjalankan tugas dan tanggungjawab.

”…seperti saudara saudarilah (pemberita) kalau ditugaskan ke sini tapi tidak datang itu sudah curi tulang. Jadi ini bukanlah soal menubuhkan skuad, tetapi lebih kepada soal diri kita sendiri,” katanya.

Mohd Sidek sebelum itu bersama-sama Menteri Kerja Raya Datuk Shaziman Abu Mansor melawat tapak projek Lebuhraya Pantai Timur Fasa 2 di sini. – Bernama

http://www.utusan.com.my/

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s