Jurulatih Terengganu – Irfan Letak Jawatan

Jurulatih Irfan tinggal Terengganu buru cabaran baru

31/10/2011 5:48pm

 

Oleh ISWAN SHAFIQ MAT ISA

 

KUALA TERENGGANU 31 Okt. – Setelah dua musim bersama Terengganu dan membantu memberi nafas baru kepada bola sepak negeri, jurulatihnya, Irfan Bakti mengambil keputusan untuk berundur mulai hari ini.

Irfan yang kontraknya berakhir 30 November depan belum memutuskan pasukan mana yang akan dibimbingnya kelak ketika banyak tawaran diterima.

Beliau menyifatkan sudah sampai masanya dia meninggalkan pasukan itu untuk mencari cabaran baru ketika keputusan itu mengejutkan para penyokong.

“Setelah mencapai persetujuan antara saya dan pengurusan, jadi saya mengundur diri, tidak lagi menyambung kontrak saya yang akan berakhir 30 November ini dan persefahaman ini adalah yang terbaik bagi saya dan pengurusan,” ujarnya di sini hari ini. – Utusan

http://www.utusan.com.my/

Advertisements

One response to “Jurulatih Terengganu – Irfan Letak Jawatan

  1. Perkara pertama yang harus difikirkan oleh Pengurusan pasukan Terengganu adalah untuk membuat penyiasatan kenapakah Irfan Bakti ingin berhenti?Adakah disebabkan ketidakpuasa Irfan terhdap pemain,pengurusan atau ia ditawarkan pakej yang lebih lumayan.Ini apa yang dilihat seperti amat senang untuk PBSNT melepaskan beliau.Tidak kah PBSNT menilai apakah mutu kerja yang telah diterjemahkan Irfan kepada pasukan Terengganu yang mana terdahulunya peminat merasakan mungkin TTeam lebih berpotensi dari pasukan negeri>Irfan telah bangkit mengorak langkah merencanakan pasukan Terengganu sehingga begitu rupa dan menerapkan satu kombinasi serangan yang digeruni seperti Abdul Hadi,Ashhari dan manaf Mamat disamping skill individu masing2. PBSNT kena ingat mencari jurulatih yang prolific spt Irfan bukan spt come n go.Ia mestilah serasi dengan players dan peminat.Sebenarnya pengurusan PBSNT yang boleh come n go dan apa yang ada sekarang patut dah kena revamp sebab lama sangat dah duduk di situ. Tengok management pasukan Kelantan macamana.The bottomline untuk memelihara kemurniaan dan kehebatan pasukan negeri PBSNT patut fikir lah untuk mengundur diri demi kemajuan bolasepak negeri dan berilah ruang kepada orang yang lebih cenderung menaikkan mutu bolasepak negeri.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s