Pemimpin Umno Sambut Baik Keputusan Shahrizat

Isnin Mac 12, 2012

KUALA LUMPUR: Pemimpin Umno menyambut baik tindakan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil untuk melepaskan jawatan sebagai Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat seperti yang diumumkannya, Ahad.

Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafiee Apdal berkata langkah yang diambil oleh Ketua Wanita itu baik dan tepat pada masanya demi menjaga kepentingan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan juga parti.

“Kita sangat menghargai keputusan yang telah dibuat oleh Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil. Ianya adalah baik dan tepat pada masanya untuk pastikan kejayan kerajaan dan Barisan Nasional (BN).

“Ini juga tidak ada kaitan dengan dia bersalah atau tidak, tapi semuanya dilakukan adalah demi kepentingan kerajaan dan juga parti,” katanya yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah ketika dihubungi Bernama.

Shahrizat mengumumkan pengundurannya apabila tempoh pelantikannya sebagai Anggota Dewan Negara tamat 8 April depan.

Bagaimanapun, katanya beliau akan kekal sebagai Ketua Wanita Umno dan Ketua Wanita Barisan Nasional (BN), selepas berfikir dengan panjang lebar bagi meneruskan tugas dan amanah yang telah diberikan kepadanya.

Dalam pada itu, Mohd Shafiee meminta agar golongan wanita tidak berasa terjejas dengan pengunduran Shahrizat selaku menteri kerana kerajaan memberi jaminan tidak akan mengabaikan kepentingan dan sumbangan wanita kepada pembangunan negara.

“Saya berharap dengan pengunduran Shahrizat, kaum wanita tidak akan berhenti menyumbang kepada negara. Tidak bermakna tanpa ada kedudukan dalam kabinet, tidak bererti wanita akan diketepikan.

“Saya yakin Perdana Menteri sentiasa menghargai dan mengiktiraf perjuangan wanita,” katanya.

Ketua Penerangan parti, Datuk Ahmad Maslan pula meminta pihak pembangkang supaya tidak membuat kesimpulan mengelirukan berikutan pengumuman pengunduran Shahrizat.

Katanya tindakan Shahrizat merupakan satu pengorbanan yang wajar kerana beliau telah mendahulukan kepentingan pandangan umum daripada kepentingan jawatannya sebagai menteri.

“Shahrizat sudah tentunya telah mengkaji kesan tindakan beliau meletakkan jawatan bagi memudahkan penyiasatan seterusnya dilakukan,” katanya.

Beliau yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata walaupun kes berkenaan Perbadanan Fidlot Nasional (NFCorp) masih disiasat, beliau mahu persepsi rakyat diperbetulkan dalam isu berkaitan.

“Kes suami beliau belum dibawa ke mana-mana mahkamah. Kita ada prosedur perundangan dan seseorang itu adalah tidak bersalah sehinggalah dibuktikan bersalah,” katanya. – BERNAMA

http://www.mstar.com.my/

Advertisements

2 responses to “Pemimpin Umno Sambut Baik Keputusan Shahrizat

  1. Nak heran apa dengan puak-puak pengampu ni…kalau pm mereka kata makan taik itu bagus untuk kesihatan, habis semua termasuk tv 3 suku , utusan meloya akan kata…MAKAN TAIK BAIK UNTUK KESIHATAN. Itulah tahap cikai takdak guna otak asalkan poket meimpah ruah….halal atau haram belakang kira.

  2. PENGGANTI

    sepatut nya pengganti syahrizat mesti wanita juga,kalau owang laki yang jadi pengganti, tak padan betul.
    Tak kan bapak jadi mamak pula.
    Kalau boleh juga orang lelaki ganti mengurus hal hal wanita,elok juga,kalau kita ambil pondan pondan kat kl ni jadi pengganti atau jadi mentri pembangunan wanita. Apa kita orang melayu tak punya akal?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s